flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали учні

24 листопада 2023, 12:21

23 листопада 2023 року до Кам’янського районного суду Черкаської області завітали учні 9-А та 11-Б класу Кам’янського закладу загальної середньої освіти № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів.   В рамках поширення правової освіти суспільства, з метою виховання підростаючого покоління в дусі поваги до верховенства права, поваги до суду, судом був проведений даний захід з учнями.

Розпочинаючи даний захід керівник апарату суду Світлана Мурай провела учасникам екскурсію приміщенням суду та  коротко ознайомила учасників заходу з  діяльністю  суду.

Заступник керівника апарату суду Анна Коваленко ознайомила учнів з організацією роботи канцелярії суду.

Співробітник судової охорони до обов’язків якого входить забезпечення безпеки працівників суду,  розповів присутнім правила пропуску  до приміщення суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

Суддя-спікер Кам’янського районного суду Наталія Білопольська розповіла учням про особливості здійснення правосуддя. Окремо суддя- спікер відмітила з якого моменту настає кримінальна відповідальність та про наслідки вчинення кримінального правопорушення неповнолітніми, пояснила школярам відповідальність за вчинення адміністративних проступків, зокрема, що стосуються хуліганства.

Учні прийняли участь у розгляді модельного судового засідання в кримінальному провадженні по обвинуваченню осіб в тероризмі. За сценарієм учні були учасниками судового процесу та спробували себе в ролі судді, секретаря судового засідання, прокурора, захисників, обвинувачених, свідка та працівника служби судового охорони.

 

По закінченню зустрічі  учні висловили подяку за проведений захід. В учасників заходу залишилося багато приємних вражень і усі висловили сподівання, що такі зустрічі відбуватимуться і надалі.