flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

SMS-повістка в суд на мобільний телефон

10 червня 2020, 16:24

З формою заяви на отримання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень можна:

  • ознайомитись на дошці оголошень суду;
  • отримати безпосередньо в канцелярії суду на першому поверсі;
  • скачати на офіційному вебсайті суду.

5 причин для оформлення SMS-повістки:

             

  1. Оперативність. Ви отримаєте повістку за лічені хвилини, а це у свою чергу дасть вам змогу заздалегідь спланувати свій день. 
  1. Надійність та ефективність. На жаль, не завжди до учасників потрапляють судові повістки. Якщо ви живете у віддаленому куточку нашої області, і у Вас немає поштового сполучення, то саме повістка за допомогою SMS-повідомленням є надійним способом повідомлення про судове засідання. 
  1. Економія коштів. Вражаюче, але факт: вартість відправлення поштою однієї судової повістки в паперовому вигляді становить від 42 і більше, а вартість судової повістки у вигляді SMS-повідомлення у середньому 2-3 гривні, що у 10- 15 разів дешевше. 
  1. Крокуй в ногу з часом. Отримувати послуги за допомогою електронних технологій (сплачувати рахунки, замовити квитки чи подарунки) стало невід’ємною складовою нашого життя. Так, вже немає потреби витрачати час, на черги у поштових відділеннях, адже зараз за допомогою ґаджетів ми завжди «online». Тож, одержати необхідні відомості про час та місце проведення судового засідання на свій смартфон ви можете просто написавши заяву
  1. Економія часу. Завдяки послузі отримання повістки SMS-повідомленням працівники апарату суду витрачають менше робочого часу на відправлення повісток поштою: не потрібно роздруковувати повістку, клеїти марки, нести лист у поштове відділення, а це збільшує продуктивність часу працівника.